Gratis energiehulp aan huis

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht > Gratis energiehulp aan huis

Gratis energiehulp aan huis

RSS

Is uw energierekening het afgelopen jaar ook flink gestegen? De gemeente Zoetermeer helpt u graag om uw verbruik en de kosten te verlagen. Via 'Energiehulp aan huis' bieden wij van december 2022 tot en met maart 2023 in zes wijken gratis energiebesparende producten en bespaaradvies aan. De producten worden als u dit wilt meteen aangebracht in uw woning. Per wijk is een selectie van straten gemaakt, waar lage energie-labels het meeste voorkomen waardoor de kans op (te) hoge energiekosten het grootst is. Daarom starten wij in deze wijken en straten met deze actie.

Meerzicht

Meerzicht is één van de wijken waar de actie loopt. De wijk is opgedeeld in Meerzicht- West en Meerzicht-Oost. De actie wordt in Meerzicht uitgevoerd door de Energieklussers van Sobolt.

Sobolt werkt in opdracht van gemeente Zoetermeer. De woningcorporaties Stedelink (voorheen Vestia), Vidomes en De Goede Woning zijn op de hoogte van deze actie.

Meerzicht-Oost en Meerzicht-West

De Energiehulp aan huis gaat aan de slag op de geselecteerde adressen in uw wijk. De startmomenten zijn verschillend. De uitnodiging valt bij de vooraf bepaalde adressen in Meerzicht-Oost in de week van 20 december op de mat. In Meerzicht West starten de Energieklussers begin februari. Meer informatie over de wijken en straten die meedoen en de verzending van de brieven vindt u op Vraag en antwoord bij de actie 'Energiehulp aan huis'.

Hoe doet u mee?

Als u mee wilt doen dan kunt u zich direct na ontvangst van de brief aanmelden voor de Energieklus van Sobolt. In de brief wordt uitgelegd hoe het werkt. Let op: u kunt alleen meedoen als u een brief ontvangen heeft. De actie loopt tot 31 maart 2023.

Wat gaat er gebeuren?

De energieklussers komen in de weken na ontvangst van de uitnodiging of op afspraak bij u thuis langs met gratis energiebesparende producten mee die zij meteen kunnen installeren. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Zo verlaagt het energieverbruik en houdt u de kou beter buiten en de warmte binnen. De coach bekijkt ook samen met u of er in huis nog meer energie te besparen is. U krijgt hierbij concreet advies en tips.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen bij deze actie.

Foto's: Sobolt

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert