Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Computerles bij inZet Meerzicht

  (22-11-2022)

  Wilt u graag vaardiger worden in het omgaan met uw computer of tablet? Kom dan op woensdagmiddag naar de computerles in Meerzicht. Een ervaren vrijwilliger van Stichting Piëzo geeft uitleg over de meest voorkomende programma's, zoals Word en PowerPoint. Ook kunt u terecht om meer te leren over e mailen en veiligheid op het internet.

  Lees meer
 • Rekenen in het dagelijks leven

  (22-11-2022)

  Een nieuwe zorgverzekering afsluiten, aanbiedingen in de supermarkt vergelijken of een reis plannen met het openbaar vervoer. Je staat er niet altijd bij stil, maar in de meeste dagelijkse situaties heb je ook met rekenen te maken. Vindt u rekenen lastig en zou u graag beter willen leren rekenen? Doe dan mee met de rekenlessen van Stichting Piëzo. Met behulp van ervaren vrijwilligers leert u en oefent u de basisvaardigheden en ook meteen de toepassingen in de praktijk.

  Lees meer
 • Versoepeling veiligheidsmaatregelen Meerzicht

  (18-11-2022)

  De gemeente gaat de maatregelen om overlast tegen te gaan in Meerzicht versoepelen. Het samenscholingsverbod in de Bossenbuurt wordt opgeheven. De bewakingscamera’s blijven wel. Het cameratoezicht op de schoolpleinen aan het Schansbos/Savelsbos en op het Abdissenbos is verlengd tot 1 februari 2023.

  Lees meer
 • Werk aan de weg: vervanging verkeerslichten

  (17-11-2022)

  De verkeerslichten op de kruisingen Aziëweg/Toneellaan en J.L. van Rijweg/Vlamingstraat worden vervangen. Zij maken plaats voor 'slimme' stoplichten. Deze kunnen het verkeer slimmer regelen.

  Lees meer
 • Gratis deelname WK-voetbal op RKF Playground Meerzicht

  (17-11-2022)

  Zoetermeer Sport en Spel organiseert op 21 november 30 november, 7 december en 14 december) een voetbalclinic en -challenge voor jongens en meisjes. Het WK-voetbal wordt gehouden op het RKF Playground in Meerzicht (Kerkenbos 10). De activiteit is voor alle kinderen in de leeftijden van 6 tot 9 jaar, 10 tot 12 jaar en 13 tot 15 jaar. Deelname is gratis, maar voor het toernooi is een inschrijving nodig.

  Lees meer
 • Informatiebijeenkomst door diëtist over senioren en voeding

  (15-11-2022)

  Waar moet je bij de keuze van voedingsmiddelen op letten als je ouder wordt? Hoe houd je je lichaam op kracht? Tijdens de informatiebijeenkomst op maandag 28 november bij inZet Meerzicht zal de diëtist van Goudenhart meer uitleg geven en tips geven voor een gezond en sterk lichaam. Ook is er gelegenheid om andere vragen aan de diëtist te stellen.

  Lees meer
 • Workshop Leefstijl en gezond gewicht

  (15-11-2022)

  Bij inZet Meerzicht verzorgt de diëtist van Goudenhart op maandag 28 november een workshop leefstijl en gezond gewicht. Tijdens deze workshop krijgt u informatie over het bevorderen van een gezonde leefstijl. Onderwerpen als voeding, het bereiken en behouden van een gezond gewicht en bewegen komen aan de orde.

  Lees meer
 • Spaanse les bij inZet Meerzicht

  (08-11-2022)

  Heeft u altijd al uw Spaans willen verbeteren, maar bent u er nog niet aan toegekomen? Dan is nu de kans om u aan te sluiten bij de enthousiaste groep inwoners die elke maandagmiddag Spaanse les krijgt in Meerzicht.

  Lees meer
 • Op zoek naar gespreksleiders 'Opvoeden Samen Aanpakken'

  (08-11-2022)

  Voor het project 'Opvoeden Samen Aanpakken' is Piëzo op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die gespreksleider willen zijn. De gespreksleider begeleidt groepsgesprekken van ouders en opvoeders over het opvoeden en opgroeien van hun kinderen. Het delen van ervaringen en het beleven van (h)erkenning staan daarbij centraal.

  Lees meer
 • Officiële onthulling straatnaambord Henk Oskampad

  (04-11-2022)

  Vandaag is het straatnaambord onthuld van het Henk Oskampad. Henk Oskam zette zich jarenlang in om dit historische pad te herstellen en zo een volledige omloop rond de oude dorpskern aan te kunnen bieden aan Zoetermeerders.

  Lees meer
 • Een ontbijt, lunch en diner leren maken bij Piëzo en Kinderresto

  (03-11-2022)

  Zit je in groep 6, 7 of 8? Doe dan mee met de kooklessen van Kinderresto en Stichting Piëzo in de wijk Meerzicht. 

  Lees meer
 • Kunstveiling en workshops bij Eigen Wij

  (28-10-2022)

  In november geeft Marion Moerland bij Eigen Wij 3 workshops die de kunstenaar in uzelf naar boven haalt. Aansluitend vindt er een heuse kunstveiling plaats.

  Lees meer
 • Engelse les in Meerzicht

  (25-10-2022)

  Wilt u meer leren over de Engelse taal en beter Engels leren spreken? Doe dan elke dinsdagmiddag mee met de Engelse les bij inZet Meerzicht. De lessen worden gegeven door een ervaren vrijwilliger van Stichting Piëzo. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan zowel grammatica als aan converseren.

  Lees meer
 • Vrijwillige huiswerkbegeleiders helpen met kansengelijkheid

  (25-10-2022)

  Heeft u 's middags één of twee uurtjes tijd? Dan verwelkomen we u graag als vrijwillige huiswerkbegeleider van een Studieplek. U helpt tegen kansenongelijkheid.

  Lees meer
 • Wilt u mensen helpen met taal? Word taalvrijwilliger!

  (18-10-2022)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderen te helpen en te stimuleren bij het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Als vrijwilliger wordt u ingezet voor verschillende activiteiten. Tijden zijn altijd in overleg en u krijgt een training.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start na de herfstvakantie weer met nieuwe beroepen

  (18-10-2022)

  Na de herfstvakantie start de Piëzo TalentenAcademie met de sectoren horeca en ondernemen. De PiëzoTalentenAcademie is voor alle kinderen in Zoetermeer tussen 9 en 14 jaar. Kinderen maken op een leuke en praktische manier kennis met beroepen. Deze keer leer je alles over beroepen in de horeca of hoe je later een eigen bedrijf kunt beginnen. Zo ontdek je ook je eigen talenten en welke beroepen later wat voor jou zijn.

  Lees meer
 • Beter leren rekenen bij Piëzo

  (12-10-2022)

  Rekenen is belangrijk, omdat er elke dag situaties zijn waarbij je snel iets moet uitrekenen: in de supermarkt, thuis of op het werk. Met de lessen 'Rekenstart' gaat u samen met een docent en vrijwilligers aan de slag om meer inzicht te krijgen in alles wat met rekenen te maken heeft, zoals uitgaven en inkomsten, boodschappen, een telefoonabonnement of grote aankopen.

  Lees meer
 • Actieve bewoners in het zonnetje gezet

  (12-10-2022)

  Op zaterdag 1 oktober organiseerde de gemeente een speciale bedankochtend. Deze ochtend zijn alle bewoners die zwerfafval opruimen, of die een stukje groen of een afvalbak adopteren in het zonnetje gezet. Een stuk groen of een afvalbak adopteren, betekent dat bewoners zorgen voor een 'geadopteerd' stukje groen of een afvalbak. Zij zorgen dat het groen mooi blijft en de afvalbak netjes geleegd wordt. Maar liefst 250 bewoners kwamen naar het Oranje Nassau College aan de Parkdreef. En gelukkig kon het dit jaar weer, want de laatste bedankochtend was door de coronamaatregelen al twee jaar geleden.

  Lees meer
 • Sportlessen voor ouder en kind

  (05-10-2022)

  Wilt u samen met uw kind fit worden? Maak dan gratis kennis met de ouder-kind sportlessen. Ga samen de uitdaging aan en verbeter jullie conditie, kracht en uithoudingsvermogen!

  Lees meer
 • Voorlezen bij de VoorleesExpress

  (04-10-2022)

  Bent u ook dol op boeken en op voorlezen? Maak dan van uw hobby uw vrijwilligerswerk! Bij de VoorleesExpress helpt u om taal een plek te geven binnen een gezin met jonge kinderen.

  Lees meer
 • Lief & Leed ook bij u in de straat?

  (28-09-2022)

  Wonen in een straat waar mensen echt naar elkaar omkijken, met aandacht voor elkaar en waar niemand buitengesloten wordt. Dat vindt iedereen toch fijn? Met de lief en leed pot kunt u als bewoners zelf zorgen dat er in uw straat iets voor een ander gedaan kan worden. 

  Lees meer
 • Start mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn bij Piëzo en MboRijnland

  (27-09-2022)

  Onlangs is weer een enthousiaste groep deelnemers gestart met de opleiding mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn. De deelnemers vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt.

  Lees meer
 • Elke week gratis koffie of thee met een koekje-moment bij Eigen Wij

  (27-09-2022)

  Elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is er bij Stichting Eigen Wij aan de Voorweg 112 een inloopochtend. Naast een gratis kopje koffie of thee met een koekje kun je ook creatief aansluiten bij de Eigenwijze Creaclub. Maar dat hoeft niet, want het fijne karakter van Eigen Wij zorgt voor een ontspannen sfeer.

  Lees meer
 • Taal & Toekomst koppelt jongeren aan vrijwilligers

  (21-09-2022)

  Bij Stichting Piëzo vinden wij dat jonge nieuwkomers de kans verdienen om mee te doen. Voor jongeren die de taal nog niet goed spreken is dat een grote uitdaging. Hoe vind je een opleiding, stage of bijbaan? Het programma Taal & Toekomst koppelt jongeren aan getrainde vrijwilligers. Jonge nieuwkomers werken zo stap voor stap aan hun toekomst in Nederland.

  Lees meer
 • Feest 50-jarig bestaan Alferbos

  (19-09-2022)

  De bewonerscommissie Alferbos maakt zich al jaren hard voor een ordelijke en fijne omgeving. Om dit te bereiken heeft de bewonerscommissie gezorgd voor een mooie entree. Daarnaast is en wordt er veel aandacht besteed aan een schone woonomgeving. Ook zet de bewonerscommissie zich in voor contact tussen de bewoners. Het feest van deze dag is een mooi voorbeeld.

  Lees meer
 • Let's play together; zeepkisten race

  (16-09-2022)

  Zaterdag 10 september stond in het teken voor en door kinderen. Een gratis evenement voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar georganiseerd door Eigen Wij.

  Lees meer
 • Omgaan Met Geldzorgen

  (08-09-2022)

  Op de hoogte blijven van handige tips om met geld om te gaan? Volg dan het Instagramkanaal 'OMGZoetermeer'. Het account is speciaal opgezet voor jongeren uit Zoetermeer door de Jongeren Ondersteuners Geldzorgen: Naïma, Saphira en Jamila van de afdeling Schuldhulpverlening.

  Lees meer
 • Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïense deelnemers

  (06-09-2022)

  Mensen helpen met taal kan op verschillende manier en op verschillende momenten en locaties. Op dit moment is Stichting Piëzo op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de avond een groep Oekraïense deelnemers les te geven. Werkzaamheden en tijden zijn altijd in overleg en u krijgt vooraf een training.

  Lees meer
 • Cameratoezicht en samenscholingsverbod in Meerzicht

  (25-05-2022)

  Burgemeester Bezuijen heeft in afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie besloten om tot en met 30 november 2022 cameratoezicht in te stellen op de schoolpleinen aan het Schansbos en het Savelsbos. Daarnaast geldt voor de Bossenbuurt een samenscholingsverbod. De komende maanden wordt nauwlettend gevolgd of er meer maatregelen nodig zijn.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert