Nieuws Meerzicht

Home > Meerzicht > Nieuws Meerzicht

Nieuws Meerzicht

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Doe mee met de BRAVO! Fitweek

  (27-03-2023)

  Van 11 tot en met 16 april is het BRAVO! Fitweek. Bent u 55 jaar of ouder? Bezoek de Fitdag of schrijf u nu alvast in voor een gratis Fitscan.

  Lees meer
 • Ophalen grof snoeiafval in Meerzicht

  (24-03-2023)

  Het voorjaar komt eraan. Tijd om de tuin zomerklaar te maken. Na al het snoeiwerk ligt er vaak een berg takken (grof tuinafval). U kunt dit kwijt in uw eigen verrijdbare gft-container of de ondergrondse gft-container dicht bij u in de buurt. Tip: als u de takken zo klein mogelijk maakt, kunt u meer in de container kwijt.

  Lees meer
 • Start opknappen Playground Meerzicht

  (23-03-2023)

  Dankzij de Nationale Postcode Loterij kan de Krajicek Foundation de Krajicek Playground in Meerzicht opknappen. Dit is het sportveld naast basisschool De Regenboog. Op 3 april gaan de werkzaamheden van start.

  Lees meer
 • Maak uw buurt een beetje veiliger met Burgernet

  (16-03-2023)

  De Burgernetapp maakt het makkelijker om je buurt veilig te houden. Download de app nu! Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal, inbraak, beroving, doorrijden na een aanrijding en bij vermiste personen. Via de Burgernetapp ontvangt u een actiebericht wanneer zoiets gebeurt in uw omgeving. Iets gezien? Dan schakelt u via de app rechtstreeks met de politie. Hoe meer mensen deelnemen, des te sneller een persoon of voertuig wordt gevonden. Via de Burgernetapp ontvangt u ook regionale en landelijke AMBER Alerts als een kind in levensgevaar is.

  Lees meer
 • Energietoeslag en Noodfonds energie

  (13-03-2023) Lees meer
 • Opknapbeurt parkeerterrein winkelcentrum De Leyens

  (08-03-2023)

  Het parkeerterrein van winkelcentrum De Leyens aan de Sartrezijde moet worden opgeknapt. Om voor de nieuwe inrichting een goed ontwerp te kunnen maken, gaat de gemeente graag met omwonenden in gesprek. Daarom wordt op 21 maart een inloopavond georganiseerd en kunt u via DoeMee Zoetermeer in gesprek met de gemeente.

  Lees meer
 • Eerste openbare communicatiebord in Zoetermeer

  (23-02-2023)

  Op het terrein van Speelboerderij Het Buitenbeest staat het eerste openbare picto-communicatiebord van Zoetermeer. Het bord is specifiek bedoeld voor speeltuinen en ondersteunt iedereen die niet met een eigen stem kan spreken. Wethouder Marijke van der Meer onthulde het picto-communicatiebord op 23 februari samen met leerlingen van Kentalis Onderwijs Zoetermeer.

  Lees meer
 • Inloop mantelzorgers

  (15-02-2023)

  Bent u mantelzorger voor iemand met dementie? Heeft u behoefte aan lotgenotencontact, een antwoord op uw vragen, een kopje koffie of een moment voor uzelf? Dan bent u van harte welkom bij de inloop voor mantelzorgers van iemand met dementie in het ontmoetingscentrum Carpe Diem.

  Lees meer
 • Gratis energiehulp aan huis

  (06-02-2023)

  Is uw energierekening het afgelopen jaar ook flink gestegen? De gemeente Zoetermeer helpt u graag om uw verbruik en de kosten te verlagen. Via 'Energiehulp aan huis' bieden wij van december 2022 tot en met maart 2023 in zes wijken gratis energiebesparende producten en bespaaradvies aan. De producten worden als u dit wilt meteen aangebracht in uw woning. Per wijk is een selectie van straten gemaakt, waar lage energie-labels het meeste voorkomen waardoor de kans op (te) hoge energiekosten het grootst is. Daarom starten wij in deze wijken en straten met deze actie.

  Lees meer
 • Lichtjestocht

  (06-02-2023)

  Woensdag 1 februari heeft een druk bezochte 'Lichtjestocht' in de wijk Meerzicht plaats gevonden op 3 locaties.

  Lees meer
 • Geldpunt opent tweede vestiging

  (02-02-2023)

  Het Geldpunt opent op 9 februari een tweede vestiging. Tot nu toe konden Zoetermeerders met vragen en zorgen over geld terecht bij het Geldpunt in Seghwaert. Vanaf volgende week kan dit ook in Buytenwegh. De tweede vestiging komt aan de Teldersrode 25. Iedere donderdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur kunnen inwoners hier zonder afspraak terecht.

  Lees meer
 • Project 'Waste Warriors'

  (31-01-2023)

  Wethouder Blansjaar was vrijdag 27 januari aanwezig bij een presentatie van studenten van de Haagse Hogeschool over het project 'Waste Warriors'. Een interessant project waar studenten een innovatieve oplossing hebben bedacht om middelbare scholieren te motiveren om afval weg te gooien.

  Lees meer
 • Computercursus voor beginners bij inZet Meerzicht

  (20-01-2023)

  Bijna alles gaat tegenwoordig via de computer of tablet en veel instanties gaan ervanuit dat je ermee om kunt gaan. Vindt u dit toch nog wat lastig en zou u er graag meer over willen leren? Kom dan naar de computerlessen bij inZet Meerzicht. Van een ervaren vrijwilliger van Stichting Piëzo leert u in 7 tot 8 lessen hoe u met de meest voorkomende programma's kunt omgaan, zoals Word en PowerPoint. Ook leert u alles over e-mailen en veiligheid op het internet.

  Lees meer
 • InZet opent GeldPunt voor vragen over geldzaken

  (12-12-2022)

  Door de energiecrisis en inflatie, stijgt het aantal Zoetermeerders met geldzorgen. De gemeente wil deze mensen graag helpen. Daarom opent Zoetermeer samen met zorg- en welzijnsorganisatie inZet het Geldpunt.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert